Deze 9 klussen klaar je snel met een multitool

Deze 9 klussen klaar je snel met een multitool

Een doe-het-zelver kan klusjes niet uitvoeren zonder het juiste gereedschap. Dat betekent dat een doe-het-zelver min of meer gedwongen wordt om te investeren in het juiste gereedschap. Hoe fijn zou het dan zijn als er gereedschap is dat je voor meerdere doeleinden kan gebruiken? Een dergelijk stuk gereedschap is een multitool. Maar, wat kan je met een multitool?

Een multitool is een uitermate veelzijdig stuk gereedschap, waarmee je vele klussen uit kan voeren. Moet je een kleine reparatie uitvoeren? Of wil je graag iets in je huis installeren? In beide gevallen biedt een multitool een uitkomst.
Dat wordt mede versterkt door het feit dat je gebruik kan maken van opzetstukken. Dankzij deze opzetstukken kan je een multitool voor nóg meer doeleinden gebruiken.

Wat kan je met een multitool?
In dit artikel nemen we jou mee in de wondere wereld van een multitool. We bekijken welke klussen je allemaal uit kan voeren met een multitool en we bekijken de verschillen tussen twee soorten multitools. We hebben deze klussen opgedeeld in activiteiten, bijvoorbeeld schuren en snijden. Logischerwijs vallen onder deze activiteiten allerlei klussen. De exacte klus is dan afhankelijk van jouw situatie.

Schuren
Een multitool wordt door vele doe-het-zelvers gebruikt om mee te schuren. Je kan namelijk een opzetstuk op de multitool plaatsen, waarmee je in feite een 3 hoekig schuurvlak creëert.
Het voordeel van het schuren met een multitool is dat je snel en efficiënt kan werken. Bovendien hoef je niet separaat nog een schuurmachine te kopen. Nee, je kan simpelweg de multitool gebruiken.
Let hierbij wel op dat je voor grote oppervlakten niet voldoende hebt aan een multitool. Voor grote oppervlakten is het wél aan te raden om een goede schuurmachine te hebben.
Met een multitool kan je echter perfect kleinere oppervlakten en lastige hoekjes schuren.

Schrapen
Ben je bezig met een klus en kom je oude verfresten of oude lijmresten tegen? Met behulp van een multitool kan je dergelijke resten makkelijk weg schrapen.
Ook hierbij dien je een opzetstuk op de multitool te plaatsen. Dankzij de motor van de multitool hoef je weinig kracht te zetten, terwijl de resten vakkundig verwijderd wordt. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een kozijn opnieuw wil verven.

Slijpen/reinigen/polijsten
Heb je een klus waarbij je een bepaald object moet slijpen? Maak daarvoor ook gebruik van een multitool, in combinatie met een specifiek opzetstukje. Met een multitool kan je in feite een object reinigen, glad maken en slijpen. Hoe handig is dat? Voor een dergelijke klus heb je dus maar één stuk gereedschap nodig; een multitool.

Frezen
Ben je in de badkamer bezig en wil je aan de tegels/het voegwerk beginnen? Ook daarbij kan je prima gebruik maken van een multitool. Hierbij kan je het beste wel een multitool gebruiken die een roterende beweging maakt. Daarover kan je meer lezen aan het einde van dit artikel!

Zagen
Als je in bijvoorbeeld een houten plank wil zagen, kan je daarvoor ook gebruik maken van een multitool. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het juiste opzetstuk op je multitool te monteren. Let wel op: voor het zagen heb je een multitool met een oscillerende beweging nodig. In feite betekent dit dat de motor een op en neergaande beweging maakt. Hierdoor is dit geschikt voor het zagen in objecten. Overige informatie over de oscillerende beweging, en de roterende beweging, kan je aan het einde van dit artikel lezen.

Graveren
Een klus die wellicht niet zo vaak voor komt als bovenstaande klussen, is het graveren in objecten. Let hierbij wel op dat je een multitool hebt die een roterende beweging maakt. Overige informatie over de roterende beweging kan je aan het einde van dit artikel lezen.

Boren
Wil je een gat in een muur boren? Ook daarvoor is een multitool uitermate geschikt. Je kan namelijk allerlei soorten boren, in de vorm van een opzetstukje, op de multitool plaatsen.
Ook hierbij kan je alleen gebruik maken van een multitool met een roterende beweging. Deze beweging zorgt ervoor dat je voldoende kracht hebt om moeiteloos een gat in het gewenste object of muur te boren.

adminvlucht

Related Posts

IJzerzagen: soorten en gebruik

IJzerzagen: soorten en gebruik

6 tips om veilig te klussen

6 tips om veilig te klussen

1 Comment

Reacties zijn gesloten.